Sådan køber du smykkegaver til mænd

Det har ikke altid været lige velset for mænd at gå med smykker. Heldigvis ændrer tingene sig, og mange af nutidens mest sexede og tiltalende mænd – tænk for eksempel på Johnny Depp eller David Beckham – fører an med stakke af armbånd, øreringe og ringe. Smykker er i dag et tegn på sofistikering, og det at være moderigtig. Det er en måde, hvorpå mænd kan udtrykke sig kreativt. 

Derfor er en smykkegave til mænd en god idé til enhver lejlighed – og dette er ikke kun, fordi de er trendy eller moderigtige. Smykker er også personlige og en måde, hvorpå en mand kan gøre sig bemærket. Men hvordan vælger du det bedste smykke til en mand, som kan være med til at repræsentere hans individuelle smag, arbejde, livsstil eller andet? Herunder finder du lidt tips til, hvad du kan gå efter, når du skal give en mand en smykkegave.

Hold det simpelt 

Den vigtigste ting at huske, når du overvejer at købe en smykkegave til mænd er at holde det simpelt. Hvis du er helt sikker på, at han godt kan lide noget vildt og kantet, så skal du selvfølgelig ikke holde dig tilbage. Mænd har tendens til at købe funktionelle smykker, så jo længere smykket kommer væk fra det funktionelle, og herved bevæger sig hen imod det dekorative, jo bedre er det at starte i det simple. Ringe fra trendhim kunne være et godt sted at starte. Ringe bliver mere og mere almindelige hos mænd – og disse er også en enkelt, simpel og elegant måde at udsmykke sig på. 

Det samme gør sig gældende for armbånd. Disse bliver også mere og mere almindelige blandt mændene, og de kan – på samme måde som ringen – være en enkel måde at udtrykke sig på.

Gør det personligt 

Mens kvinder gør mere ud af at udsmykke sig efter de stilarter og trends, der er relevante – eller blot ønsker at matche et outfit – så kan mænd have tendens til at være mere følelsesmæssigt knyttet til deres smykker. Derfor bliver de smykker, som mænd vælger at bære, ofte båret konsekvent, da de har særlig betydning baseret på de mennesker eller steder, som smykket repræsenterer. 

Derfor kan et indgraveret smykke også være en god smykkegave til en mand. Gravering er en speciel besked, hvori en vigtig dato eller nogle initialer kan være med til at gøre smykket specielt og repræsentativt – og dette øger chancen for, at han vil bære det.