Derfor skal du vælge en lønsikring med a-kasse

loensikring-koebstaedernes-beach

Nogle lønsikringer kræver a-kasse, andre gør ikke. Læs med og se, hvorfor du bør vælge en lønsikring, der bygger ovenpå din a-kasse.    

Uanset om du er lønmodtager eller selvstændig, har du mulighed for at købe en lønsikring. Langt de fleste fungerer som et supplement til din a-kasse. Dvs. at du både får dagpenge fra din a-kasse og udbetalinger fra din lønsikring, hvis du er uheldig at miste dit job eller må lukke din virksomhed.

De fleste vælger en lønsikring med a-kasse

Det mest almindelige er at vælge en lønsikring, som bygger ovenpå din a-kasse. Men har du ikke nogen a-kasse, og har du heller ikke lyst til at tilmelde dig en, kan du i stedet vælge en lønsikring uden a-kasse.

Her skal du bare være opmærksom på, at en sådan lønsikring ofte er markant dyrere end en almindelig lønsikring, og at de selskaber, som tilbyder den, typisk har meget specifikke krav til bl.a. din alder, dit ansættelsesforhold og uddannelsesniveau.

Få op til 90 % af din løn

Når du vælger en lønsikring, der bygger ovenpå din a-kasse, kan du typisk få udbetalt op til 90 % af din løn. Dvs., at når du lægger dine dagpenge og din lønsikring sammen, så kan du få udbetalt et beløb, der svarer til 90 % af den månedsløn, du havde, før du mistede dit arbejde.

På den måde behøver du altså ikke at lægge hele din livsstil om, selvom du er uheldig at blive ledig.

En lønsikring behøver ikke at koste meget

En god tommelfingerregel er, at jo højere et beløb du ønsker at få udbetalt fra din lønsikring, og jo længere en dækningsperiode, du vælger, jo højere bliver din månedlige ydelse.

Derfor kan du med fordel vælge et købe din lønsikring hos et forsikringsselskab, hvor du frit kan vælge både beløb og dækningsperiode. Måske er det nok for dig, at få udbetalt 5.000 kr. oveni dine dagpenge i 6 måneder?

Er du i tvivl om, hvor du skal starte, kan du prøve at beregne din pris ved hjælp af en prisberegner, som flere forsikringsselskaber stiller til rådighed. Og husk, det beløb, du betaler for din lønsikring, kan trækkes fra i skat. På den måde er din lønsikring altså endnu billigere, end den lige umiddelbart ser ud.