Hudpleje fra A-E-vitamin

Hudpleje fra A-E-vitamin

Ved du egentlig, hvad de forskellige vitaminer gør for din hud? Du kan jo læse med her, hvis du er nysgerrig på området. Samtidig kan du blive klogere på, hvilket vitamin du skal bruge for at afhjælpe netop dit hudproblem.

A-vitamin: Til rynkerne

A-vitamin hjælper på cellefornyelse og forøger collagen-produktionen, som sænkes med alderen. Man skal dog være meget forsigtig, når man bruger cremer med A-vitamin. Et for højt forbrug af A-vitamin kan nemlig gøre huden tør og få den til at skalle. De fleste produkter laves dog med så beskeden en mængde A-vitamin, at det ikke skader. Men det afhænger naturligvis af, hvor sart en hud man har.

B-vitamin: Som antioxidant

Der findes forskellige typer af B-vitamin, men de to du skal kigge efter i hudpleje, er B3 og B12. B3 kan virke antiinflammatorisk, og så kan det have en positiv effekt på rød og akneramt hud. Cremer med vitamin B12 har i kliniske undersøgelse også vist at have en god effekt på tør og rød hud. Det bruges desuden ofte i forbindelse med behandling af psoriasis og eksemhud.

C-vitamin: Virker antiinflammatorisk

C-vitamin modvirker – som A-vitamin – på cellenedbrydelsen af huden. C-vitamin virker desuden antiinflammatorisk, hvilket betyder, at stresset og rød hud ofte har godt af en creme med C-vitamin.

C-vitamin hjælper desuden ofte huden til at få en rigtig god glød. Det kan derfor være en god idé at bruge et serum med C-vitamin.

D-vitamin: Beskytter huden

Vi får naturligt D-vitamin fra solens stråler, men i et land som Danmark er det sjældent nok til at dække kroppens behov. Man kan supplere ens D-vitamin indtag med tabletter, men man kan også hjælpe huden ved at bruge produkter med D-vitamin.

E-vitamin: fugter

E-vitamin er god til at beskytte og reparere huden og bekæmpe for tidlig aldring af huden. E-vitamin er desuden en stærk antioxidant, som hjælper mod solskader. Det kan derfor være en god idé at smøre en creme med E-vitamin på huden under solcremen, inden man går ud i solen. Arganolie er den planteolie, der har det højeste indhold af E-vitamin. Denne er virker antiinflammatorisk samt har en opstrammende effekt på huden.