5 vigtige råd fra en skilsmisseadvokat

Ingen indgår et ægteskab med det formål, at det skal ende med skilsmisse, men desværre sker det alt for ofte. Selv om der ikke er nogen sikker måde at forhindre en skilsmisse på, kan det at følge en skilsmisseadvokats råd være med til at gøre processen mere gnidningsløs og mindre omstridt. Her er 5 vigtige råd fra en skilsmisseadvokat, som alle skilsmissepar i Danmark bør huske på.

1. Få styr på tingene

Under en skilsmisse er der en masse papirarbejde, der skal udfyldes, og der skal indsamles dokumenter. Det kan være uoverskueligt, men det er vigtigt at holde styr på tingene og ikke lade dig overvælde af processen. En god måde at gøre dette på er at oprette en særlig mappe til alt dit skilsmisserelaterede papirarbejde og at afsætte tid hver uge til at arbejde på det. Du skal medbringe forskellige slags dokumenter til dit møde med din advokat. Det er bl.a. papir på jeres boliglån, realkreditlån og billån. 

2. Kommuniker med din eks

Dette kan virke som et indlysende punkt, men det er vigtigt at huske, at du nu har med din eks at gøre som en forretningspartner i stedet for en ægtefælle. Det betyder, at du skal være respektfuld og kommunikere åbent og ærligt om de beslutninger, der skal foretages. Det kan være svært, men det er vigtigt at forsøge at lægge dine personlige følelser til side og fokusere på, hvad der er bedst for jer begge og jeres børn (hvis I har nogen).

3. Kend dine rettigheder

Det er vigtigt, at du undersøger delene ved en skilsmisseproces og ved, hvilke rettigheder du har. Dette vil hjælpe dig med at gøre træffe informerede beslutninger om f.eks. forældremyndighed og ejendomsdeling. Selvom du får hjælp fra en advokat, så kan det være til din fordel, at du selv kender dine rettigheder og læser om skilsmisseprocessen. Så er du bedre klædt på til dit møde med din advokat. 

4. Vær forberedt på de økonomiske konsekvenser

Skilsmisse kan have store økonomiske konsekvenser, både på kort og lang sigt. Sørg for, at du er klar over de potentielle omkostninger, så du kan foretage informerede beslutninger om f.eks. ejendomsdeling og børnebidrag. Hvis det er muligt, skal du forsøge at nå til enighed med din eks om disse ting, inden du går i retten. Du kan bestille tid i banken til en snak med din bankrådgiver for at høre mere om din nuværende situation som snart fraskilt mand el. kvinde. 

5. Søg professionel hjælp

Hvis du har svært ved at håndtere de følelsesmæssige aspekter af skilsmissen, skal du ikke tøve med at søge professionel hjælp. Der findes mange rådgivere og terapeuter, der har specialiseret sig i at hjælpe folk gennem skilsmisse, og de kan være en stor ressource. Det er en meget følelsesladet proces, og det kan være en hjælp at have nogen at tale med, som forstår, hvad du går igennem.