Hvorfor bruger man en bedemand?

De fleste, der har prøvet at stå for at arrangere en begravelse, vil kunne nikke genkendende til, at det ikke er nogen helt nem opgave. Der er mange ting at holde styr på, som man ikke nødvendigvis har prøvet før – og det hele skal jo oven i købet klares, mens men er i en fase af sorg.

Det kan vores lokale bedemand i Haderslev bekræfte, da hans begravelsesforretning ofte kommer i kontakt med mennesker, der nu står med ansvaret for at planlægge begravelsen eller bisættelsen.

Først efter dødsfaldet er indtruffet, finder folk ud af, hvor omfattende opgaven i virkeligheden kan være.

Her er nogle af de opgaver, der skal klares:

  • Dødsfaldet skal meldes til myndigheder. Dette skal tilmed klares inden for en tidsfrist, så det formelle papirarbejde er på plads.

  • Den afdøde skal have lukket bankkonti, internetprofiler m.m.

  • Der skal muligvis tales med skifteretten i forbindelse med at afsætte dødsboet.

  • Der skal planlægges samtale med kirke, præst og graver

  • Der skal planlægges ud fra afdødes ønsker til sin begravelse, hvilket skal afklares f.eks. ved at læse Min Sidste Vilje eller andre dokumenter, den afdøde måtte have udfyldt.

  • Der skal bestilles blomsterkranse, gravsten eller urne samt arrangeres kørsel med rustvogn.

  • Der skal formuleres og indsendes dødsannonce til lokalavisen. Der kan evt. også indrykkes en takkeannonce til efter begravelsen.

  • Der skal muligvis søges om økonomisk hjælp i forbindelse med at afholde begravelsen eller bisættelsen.

Der er med andre ord mange opgaver, som man skal håndtere, når begravelsen eller bisættelsen skal klares. Det særlige er naturligvis, at man skal klare alt dette med et afklaret hoved, så man husker det hele og ikke begår fejl. Men det kan naturligvis være svært, når man samtidig skal bearbejde at have mistet en nær. Af præcis disse årsager bruger de fleste en bedemandsservice, for at få professionel hjælp og ro til at sørge samt fokusere på selve begravelsen og ikke alt det omkringliggende.