Hvem skal arve?

Når du mister en, som du har kær, er det ikke blot den emotionelle sorg, som du skal tage dig af. Der hører også en del praktiske og juridiske overvejelser til omkring dødsboet, som de færreste tænker over.

Det er forskelligt fra dødsbo til dødsbo hvor meget, der skal håndteres. I nogle tilfælde er der ikke særligt meget arbejde i dødsboet, hvor der i andre tilfælde kan dukke opgaver og juridiske spørgsmål op, som kan være svære at håndtere. Der er også forskellige tidsfrister, som der skal holdes styr på, såsom gældsposter, møder i Skifteretten, kontakt til SKAT og mange andre gøremål.

Disse er alle sammen opgaver og frister, som skal overholdes, for at arvingerne kan afvikle dødsboet, og derfor er det centralt at det gøres ordentligt og juridisk korrekt. Derfor kan en dødsboadvokat være en god idé, da du får juridisk støtte under hele processen.

Inde på hjemmesiden om arv kan du læse mere om dødsboadvokater fra Advokathuset Bredgade, som står klar til at hjælpe dig med alle dine juridiske spørgsmål angående arv og dødsbobehandling. På hjemmesiden kan du også finde generel viden om dødsbo og arv, så du kan få svar på alle dine spørgsmål.

Forskellige skifteformer

Ved mødet hos Skifteretten vil du blive bedt om at oplyse, på vegne af arvingerne, hvilken skifteform som arvingerne ønsker. De forskellige skifteformer er:

  • Boudlæg: Alle den afdødes aktiver overdrages til den person, som stod den afdøde nærmest.
  • Uskiftet bo: Den efterladte ægtefælle kan vente med at skifte boet, og vælge at blive boende og have rådighed over den afdødes formue, indtil hans/hendes død.
  • Ægtefælleudlæg: Ægtefællen kan udtage et bestemt beløb uden arvingerne har krav på dette.
  • Privat skifte: Her står arvingerne selv for boets behandling og skifte, mens også for alle de praktiske detaljer såsom udarbejdelser af opgørelser, fordeling af boets aktiver, betaling af gæld, og så videre. Alle arvinger skal være enige om denne beslutning.
  • Forenklet privat skifte: Ligner privat skifte, men er lidt nemmere i behandlingen.
  • Bobestyrerbo: Dødsboet vil blive behandlet af en bobestyrer, som tager sig af alt vedrørende boets behandling og kan træffe afgørelser ved uenigheder blandt arvingerne.

Vejledning i topklasse

Advokathuset Bredgade tilbyder advokater med mange års erfaring, som kan repræsentere dig og hjælpe dig igennem din specifikke sag. Med en advokat fra Advokathuset Bredgade er du juridisk dækket, således at du ikke behøver bekymre dig om detaljer, da din advokat vil have styr på dette.

Du kan altid ringe eller kontakte Advokathuset Bredgade, hvor du vil kunne tage en uforpligtende snak om din sag og få råd og vejledning til, hvad du bør gøre i din specifikke situation.

Denne uforpligtende og gratis afklaring, som du kan få ved at kontakte Advokathuset Bredgade, er helt særlig, da det kan give dig mere ro og overblik over din situation. Fordi Advokathuset Bredgade er et større advokatfirma kan du finde juridisk støtte inden for mange forskellige emner, således at du med sikkerhed finder den juridiske løsning, som passer til din situation.