Bliv klogere på, hvilken højttaler passer til dig

Couple talking command to smart speaker. Intelligent assistant in smart home system.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at udvalget at højttalere er meget stort, og det kan være en forvirrende proces at skulle finde den rette højttaler. Samtidig varierer funktionerne fra højttaler til højttaler. Men du kan hurtigt gøre processen nemmere for dig selv ved at tage stilling til, hvordan og hvor du vil bruge højttaleren.

Kraftig lyd eller bærbar løsning?

Med højttalere er det sådan, at jo større højttaleren er, jo kraftigere en lyd vil du også få. Til gengæld kan det for nogle også være dejligt, at du kan tage din højttaler med på farten.

Du skal derfor overveje, om du prioriterer lydkvalitet eller fleksibilitet højest. Hvis du prioriterer lydkvalitet højt og det ikke betyder så meget for dig, at du kan tage højttaleren med på farten, skal du helt klart investere i en større højttaler. Vil du til gengæld kunne flytte højttaleren nemt og hurtigt ud på terrassen eller have den med på stranden, skal du vælge en mere kompakt højttaler og så er det naturligvis også et krav, at højttaleren så er trådløs.

Bluetooth- eller Wi-Fi-højttaler?

Apropos trådløs, så skal du også tage stilling til om din højttaler skal køre på en Bluetooth-indstilling eller Wi-Fi-indstilling. Umiddelbart tænker du måske ikke, at der er den store forskel. Men om din højttaler kobles op med Bluetooth eller Wi-Fi har faktisk stor betydning for, hvad du kan gøre med højttaleren.

Prioriterer du fleksibilitet skal du vælge en højttaler, der kobles op med Bluetooth, da du nok ikke finder en strand eller skov med Wi-Fi-forbindelse.

Skal din højttaler kun bruges i hjemmet, er det bestemt værd at overveje om du i stedet skal have en højttaler, der kobles op med Wi-Fi. Ved en Wi-Fi-opkobling er du ikke afhængig af at være inde for en bestemt rækkevidde af højttaleren. Og i mange Wi-Fi-højttalere medfølger der ovenikøbet en indbygget digital assistent. Samtidig afspiller en højttaler, der er koblet op med Wi-Fi, kun lyden fra den app du bruger til at spille musik med. Det betyder, at du sagtens kan afspille anden lyd på din enhed uden, at musikken på højttaleren afbrydes.

Nogle højttalere kan du både koble op Bluetooth og Wi-Fi højttaler, hvilket kan være ideelt for dig, der både ønsker fleksibilitet og flere funktioner.

Er du stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, kan du rådgive dig hos Bang & Olufsen, som både har Bluetooth- og Wi-Fi-højttalere i deres sortiment. De er eksperter på området og kan helt sikkert hjælpe dig på rette vej.