Sådan skiller du din indretning ud fra mængden

Den nordiske indretning er meget minimalistisk og farveløs – og så er vi generelt ikke for gode til at adskille os alt for meget fra boligmagasinerne. De danske hjem er derfor ofte indrettet meget ens. Det kan hurtigt blive kedeligt. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan få din indretning til at skille sig ud fra mængden.

Gå på jagt efter antikviteter

Indretningen kan hurtig blive kedelig, når den udelukkende består af nye møbler fra enten Jysk eller IKEA – fordi selvom man kan kombinere de nye møbler på utallige forskellige måder, så skiller indretningen sig altså ikke ud fra mængden, når alle har de samme møbler derhjemme. Det kan derfor være en god idé at finde møbler andre steder, og i dag er det især populært at gå på jagt efter antikke møbler i retro- og genbrugsbutikker. Teak, palisander og generelt ældre træmøbler er meget populære til alle rum i boligen. Det kan være alt fra spiseborde og spisebordsstole til vitrineskabe, klædeskabe eller kommoder. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Prøv en hængekøje

I langt de fleste hjem finder ud en sofa, lænestole og senge, som alle er beregnet til afslapning. Der findes dog andre knap så traditionelle måder at slappe af på derhjemme, heriblandt en hængekøje. En hængekøje er ikke kun et fantastisk element til indretningen, idet den findes i et hav af skønne farver og mønstre. Den er også rigtig god for din ryg og krop generelt – så det gør faktisk absolut ikke noget, hvis du ender med at falde i søvn i den. Mange sover faktisk decideret bedre i en hængekøje end i en almindelig seng. Det kan derfor være godt for både din indretning og dig selv, hvis du køber en stor hængekøje til hygge.

Brug farver

Den nordiske indretning er som nævnt meget farveløs, så du kan faktisk skille dig rigtig meget ud ved blot at inddrage masser af farver i dit hjem. Det betyder ikke, at du skal gå amok med alle farver på én gang. Det kan hurtigt virke rodet – og ender ofte med at se knap så godt ud, som man måske ellers har i tankerne. Det kan dog være en god idé at vælge én farvepalette per rum og få amok med denne i alt fra farver på væggene, billeder, lysestager, møbler og hvad man ellers lige har lyst til. Det kan live et ellers kedeligt rum op på ingen tid.