Til dig der gerne vil gemme vinen

Sommeren er over os, og for mange mennesker betyder det også, at det er tid til hygge på terrassen eller i haven. For mange betyder hyggen også et enkelt glas vin, og her kan du for eksempel vælge en meget populær slags, nemlig en amarone rødvin

 

Det er bare ikke altid at flasken bliver tom, heller ikke selvom man sidder i det bedste selskab. Hører du til dem, der gerne vil gemme vinen, får du her en smart guide til, hvordan du gør det på den absolut bedste måde.

 

Forestil dig at du har et æble liggende på bordet. Det er skåret over, og lader du det ligge, begynder æblet at oxidere – det bliver brun i overfladen. Det samme sker med din vin, når du åbner flasken. Det der sker, når du åbner flasken er nemlig, at ilten vil trænge ind i vinen, og dermed få væsken til at oxidere, nøjagtig ligesom med æblet. 

 

Vil du gerne forhindre din vin i at blive dårlig, kan du investere i en smart “wine saver”. Det er en lille håndpumpe, der er lavet med en speciel prop, som nemt kan suge ilten ud af flasken, og dermed skabe et vakuum, så vinen ikke bliver dårligere af at stå. 

 

Vil du ikke investere i en masse smart udstyr, så kan du også bare opbevare flasken i dit køleskab. Men undgå at lægge flasken ned, her giver du nemlig vinen mulighed for at komme i kontakt med proppen, og dermed kontakt til luft, og så er du næsten lige vidt. Stil derfor altid flasken oprejst i dit køleskab, så har du rig mulighed for at nyde resten af vinen, også efter flere dage, og selvom flasken allerede har været åben.