Er din have klar til sommer?

Selvom det lige nu er koldt og gråt udenfor og ikke ligefrem vejr til at sidde ude i din have, kan du godt så småt begynde at tænke på, hvordan du skal gøre din have klar til sommer. Før du får set dig om, er det nemlig igen tid til at sidde og holde grillaftener udenfor og nyde det dejlige solskinsvejr.

Du kan begynde at gøre din have klar til sommer allerede i foråret. Men hvordan gør du det?

Giv din terrasse en kærlig hånd

Det er først og fremmest helt essentielt, at din terrasse fungerer, som den skal. Det er nemlig der, du kan få rigtig meget tid til at gå, når det er sommer. Det er der, du samles med dine venner og familie til grillmad og kolde drinks. Det er der, du kan nyde din frokost på en solrig eftermiddag. Og det er der, du kan læne dig tilbage i din solstol.

Men er din terrasse klar til sommer, eller trænger den til en kærlig hånd? Hvis du har en træterrasse, kan det f.eks. være, at den trænger til en omgang olie. Hvis du har en terrasse af fliser, kan det være, at den trænger til nogle nye fuger.

Det kan også være, at noget er gået i stykker på din terrasse. Hvis du får fikset den slags i god tid, har du hele sommeren til at nyde tiden på din terrasse.

Lav nogle fine højbede

Når du bruger tid i din have, er det også rart, når der er noget forskelligt at kigge på. Det er kun rigtig hyggeligt, når du har forskellige bede rundt i din have med fine blomster og planter.

Hvis ikke du allerede har nogle bede i din have, kan du overveje at lave nogle, når det bliver forår. Det er ganske simpelt at lave bede, for du skal blot udvælge nogle gode steder i din have og grave ud til, at du kan plante dine favoritblomster. Dine bede kan du med fordel fylde med højbedsmuld.

Når du skal udvælge blomster og planter til dine bede, skal du tænke over, hvilke blomster du godt kan lide at kigge på, men også hvor meget tid du gerne vil bruge på vedligeholdelse. Hvis du er typen, der helst ikke bruger helt vildt meget tid på havearbejde, er der nemlig nogle bestemte sorter du bør gå efter.

Gør din have børnevenlig

Hvis du har børn, skal de selvfølgelig også føle sig godt tilrette i din have. Hvis du forsøger at gøre din have mere børnevenlig, får dine børn også mere lyst til at bruge tid derude sammen med dig.

Det kan du gøre ved f.eks. at sætte en havetrampolin, en sandkasse eller et legehus op. Det er alt sammen noget, de kan bruge rigtig lang tid med.

Du kan også lave en køkkenhave, hvor du planter alverdens forskellige afgrøder. Det er nemlig sjovt for både dig og dine børn at gå og plukke til sommer.