Giv din indretning nyt liv med få ressourcer

Hvis du nogle gange får en følelse af, at du er træt af din indretning, så kan det være fristende at skifte alt ud og starte helt forfra. Dog kræver det både meget tid og penge. Det er slet ikke nødvendigt at skifte alt ud for at give din indretning et frisk pust og nyt look. Det kan du sagtens gøre med få ressourcer.

Her får du tips til, hvordan du forholdsvis enkelt, giver din indretning nyt liv.

Udnyt de ting du allerede har

Når du får lyst til at skifte alle dine ting ud, skal du i stedet fokusere på, at der er rigtig mange af dem, du sagtens kan bruge. Når du udnytter de ting, du allerede har, sparer du både tid og penge.

Du kan f.eks. rykke rundt på alle dine møbler i stedet for at købe nogle nye. Hvis du har haft en kommode stående det samme sted altid, gør det meget for din indretning, når den pludselig bliver rykket. Det kan generelt give et rum en helt anden fornemmelse, når du flytter rundt på dine møbler. Det kan sagtens give dig en følelse af en helt ny og frisk indretning på trods af, at du intet nyt har købt.

Det kan også være, at du har nogle ting, som du kan give nyt liv ved at renovere dem eller lave om på dem. Hvis du f.eks. har et gammelt vitrineskab, som du ikke synes passer ind i din indretning, kan du slibe det og male det. Du kan male det i lige præcis den farve, du vil. På den måde kan du nemt få det til at passe ind i dit hjem. Desuden kan du skifte skabets greb, så du pludselig står med et nærmest helt nyt møbel.

Skift nogle enkelte ting ud

Det er som sagt slet ikke nødvendigt at skifte alt ud, når du mener, at din indretning trænger til forandring. Til gengæld kan du godt skifte nogle enkelte ting ud eller tilføje et par enkelte nye ting. Det kan f.eks. være en Otiumsstol eller en retro lampe. Det kan også være, at du har nogle plakater på dine vægge eller puder i din sofa, som du kan skifte ud med nogle nye.

Der skal nogle gange ikke meget mere til end det. Hvis du rykker rundt på dine ting og ovenikøbet tilføjer et par nye, kan du hurtigt skabe store forandringer.

Køb dine ting brugte

Hvis du alligevel har lyst til at skifte rigtig mange af dine ting ud, men samtidig gerne vil holde dig inden for et nogenlunde budget, så kan du købe dine ting brugt. Det er en god måde at spare nogle penge på.

Du kan nemlig finde rigtig mange ting, der er rigtig fine og nærmest som nye, men som ikke koster ret meget, fordi de har været brugt lidt. Det kan du gøre både på loppemarkeder, i genbrugsforretninger og på nettet rundt omkring.