Giv dit barns værelse en hyggelig make-over

Et børneværelse skal fungere til både at lave lektier, sove, være sammen med venner, slappe af, lege m.m. Dit barn bruger rigtig meget af sin tid på sit værelse, så derfor er det også vigtigt, at det er et behageligt rum, der er fyldt med både praktiske og hyggelige løsninger.

Hvis du synes, at dit barns værelse trænger til en make-over, får du her tips til, hvordan du kan gøre det.

Vælg et farvetema for din indretning

Selvom det først og fremmest er vigtigt, at et børneværelse er hyggeligt, indbydende og praktisk, må det alligevel gerne se flot og sammenhængende ud. Hvis du vil sørge for at skabe en rød tråd, kan du nemt gøre det ved at udvælge nogle bestemte farver, som du vil indrette med.

Det kan være én, to, tre eller måske fire farver, som du lader gå igen rundt omkring på værelset. På den måde bliver der automatisk skabt en fornemmelse af sammenhæng.

Find en hyggelig belysning

Når det handler om at få skabt et hyggeligt værelse, hvor det er rart at være, er det helt afgørende, hvilken belysning du vælger. Du skal gå efter nogle lamper, der giver en rolig og behagelig belysning. Det kan både være en standerlampe, loftlampe, natbordslampe eller en vågelampe.

En vågelampe kan f.eks. stå på et natbord, hvor den kan times til at slukke automatisk efter et kvarter. Det er rigtig smart, hvis dit barn foretrækker at falde i søvn med noget lys tændt.

Indret med behagelige tekstiler

Dit barn skal som sagt kunne både lege og slappe af på sit værelse. Derfor kan du med fordel indrette med en masse behagelige tekstiler. Det er f.eks. ikke helt vildt rart at sidde på et trægulv og lege i mange timer, da det godt kan virke koldt. I stedet kan du finde et tæppe, der kan både pynte og gøre det mere behageligt at sidde på gulvet.

Desuden kan du f.eks. finde nogle lækre puder og tæpper til dit barns seng, så det bliver behageligt at lægge sig til at sove. Du kan evt. vælge et varmetæppe, der er praktisk på kølige dage.

Gå ikke ned på opbevaringsplads

Der kan hurtigt blive rodet på et børneværelse, fordi der er så mange ting og sager rundt omkring. Derfor skal du tænke på at skabe en masse opbevaringsplads, når du indretter. Det kan du gøre ved f.eks. at vælge et stort højskab eller en kommode med mange skuffer.

Hvis du vil gøre det lettere at holde orden, kan du finde nogle kasser, som kan stå i enten et skab eller en kommode. Kasser gør det nemmere at sortere og holde orden, selvom det kan være svært på et børneværelse.

Du kan også få fat i nogle kasser på hjul, der kan køres indunder dit barns seng. På den måde får du noget god opbevaringsplads, men uden at det fylder nogle steder. Det er en smart og praktisk løsning.