Hvorfor bør du få installeret en varmepumpe i din bolig?

Du får hele tiden at vide fra alle sider, hvad du skal gøre i denne tid for at gøre en forskel for klimaet. Der er reklamer for el-biler i fjernsynet, og økologiske varer pryder forsiden af reklamerne fra fødevarebutikkerne. En af de sider af denne diskussion, der til tider bliver overset og glemt i debatten, er energikilder i hjemmet – her har du mulighed for at gøre en stor forskel i din hverdag, og du kan læse mere om, hvorfor en varmepumpe er en god ide i dit hjem.

Økonomiske fordele

Ved at installere en varmepumpe kan du spare penge. Muligvis er det ikke noget, du vil bemærke lige med det samme, men den er altså god nok – der er en økonomisk fordel ved at installere denne varmepumpe i dit hjem. Varmepumpen danner nemlig mere energi, end den skal bruge, og det er på den måde, din energiregning kan blive lidt mindre, hver gang du betaler – faktisk kan der være flere tusinde at hente i året!

Du skal naturligvis først investere i varmepumpen – og det er en investering, for den er ikke ligefrem billig. Det vil dog eventuelt betale sig af, og du kan læse mere om, hvad en varmepumpe koster lige her.

En energivenlig energikilde

Som nævnt er varmepumpen en af de mere energivenlige kilder til energi og varme, du kan have i din bolig, og det er præcis derfor, den også er gode venner med klimaet. Den mere konservative energi fra bl.a. oliefyr medfører en stor udledning af kuldioxid til atmosfæren, men i og med at varmepumpen vil udvinde varme fra luften omkring dig, og ikke har en afbrænding af fossile brændstoffer som en del af processen, er dette den noget mere klimabevidste energikilde. Der er altså både økonomiske og samvittighedsrelaterede fordele ved at installere en varmepumpe i dit hjem.