Sådan får du den hyggeligste hyggekrog

Er der en ting vi danskere elsker at sætte i centrum så er det vores evne til at hygge. Konceptet der i de senere år har spredt sig til mange dele af verden, er noget der ligger den danske folkesjæl meget nær, og noget der afspejles i så mange dele af vores kultur, herunder boligindretning.

Vi vil gerne sikre at hele vores bolig er ganske hyggelig, men nogen gang skal man også gøre hyggen til det vigtigste element. Det er lige præcis hvad en rigtig hyggekrog gør – funktionalitet sættes ned, og hyggen skrues op. Vil du vide mere om hvordan du får lavet en sådan hyggekrog så følg med her når vi giver 5 gode tips til den hyggeligste hyggekrog.

Materialevalg

Materialer er et godt sted at starte når du skal designe din hyggekrog. Hygge handler om varme, komfort, behagelige ting at se på og også behagelige ting at røre ved. Alle sanser skal tænkes med i hyggekrogen, og denne proces starter med materialevalget.

Naturlige materialer vil typisk være at fortrække, da de ofte stimulerer sanserne på mere behagelige og hyggelige måder. Træ er for eksempel et oplagt materiale. Træ har karakter, er behageligt at se på og giver ofte en dejlig svag duft der bare tilføjer til hyggen. Også sten kan være lækre, men her bør du passe på med at det ikke bliver for hårdt – både billedligt og bogstaveligt talt.

Stolen som centrum

I en hyggekrog skal der slappes af og være alle muligheder for dette. Forskellige former for siddepladser kan være fint, men centrum bør ofte være den gode stol. Komfort er selvfølgelig i højsædet, men ligeså bør stil og udseende være.

En stol der klarer begge disse ting, er en Twist lænestol med tilhørende skammel. Stolen er en fryd at sidde i, særligt med fodskamlen, men ser også bare hyggelig ud. De flotte olierede træben og det dejlige grå stof giver varme og indbyder til hygge som hyggekrogens centrum.

Masser af tæpper, masser af skind

En ting du sjældent kan få nok af i hyggekrogen, er tæpper og skind. Hvad enten det er på gulvet, over stole, til at vikle om sig eller måske endda på væggen, så giver tæpper og skind varme og en masse hyggestemning.

Tæpper, skind og særligt plaids er desuden en god måde at få lidt farve ind i hyggekrogen. Her skal du bare igen huske at holde det varmt. Lidt dybe og naturlige farver er ofte lækre. Skal det være lysere er pastelfarver ofte vejen at gå, da skarpere farver kan virke lidt for anmassende i hvad der ellers er et lidt afdæmpet, hyggeligt område.

Hyggeligt lys

Et aspekt af hygge der ofte overses, men som er helt essentielt, er lyset. En super hyggekrog kan hurtigt ødelægges hvis lyset er for klinisk og koldt. Derfor er det vigtigt at du gennemtænker alle lyskilder i hyggekrogen – både det naturlige, elektriske og levende lys.

En hyggekrog behøver ikke have meget naturligt lys. Er der lidt meget kan en del mørke farver faktisk hjælpe med at undgå det bliver for lyst. Elektrisk lys bør ligeledes være afdæmpet. Lysdæmpere er oplagt, men du kan også lade lyset lyse ind på væggen og dermed få det afdæmpede genskær. Og sørg selvfølgelig for masser af plads til levende lys.

Afskærmning

Sidste tip til den ideelle hyggekrog er god afskærmning. En hyggekrog skal ikke føles for åben, men skal heller ikke være et lukket rum. I nogle tilfælde vil din boligs arkitektur give dig præcis det du skal bruge, men nogle gange må du selv skabe en god afskærmning for at få mest mulig hygge i din hyggekrog.

Der er selvfølgelig mange måder at gøre dette på, men vi vil kort gennemgå et par stykker som inspiration. En virkelig elegant løsning er at købe en form for gardin der kan hænge ud i rummet og kan trækkes til eller fra alt efter hvor meget du vil lukke af. En anden god afskærmning du kan bruge, er en bogreol. Bogreolen kan fungere som en skillevæg der dog ikke er helt massiv. Du er altså ikke hel afskærmer, og desuden kan bøgerne lokke og inspirere til fordybelse og hygge.