Sådan bliver du klar til at flytte hjemmefra nemt og overskueligt

Når du skal flytte hjemmefra, tager du hul på et meget spændende, men også udfordrende kapitel. Du skal til at stå på egne ben, hvilket bringer et stort ansvar med sig. Det kan hurtigt komme til at virke uoverskueligt at flytte hjemmefra, fordi der er så mange forskellige ting, du skal tænke på.

Til gengæld kan du sagtens med nogle enkelte tips komme nemt igennem det.

Læg et detaljeret budget

Når du skal flytte hjemmefra, skal du pludselig også selv til at stå for din økonomi. Det er dit ansvar, at alt kommer til at køre rundt. Hvis du vil gøre det lettere for dig selv, skal du lægge et budget, hvor du danner overblik over dine indtægter og udgifter.

Jo mere detaljeret dit budget er, desto bedre overblik får du. Når du lægger et budget, kan du se, hvor mange penge du hver måned er nødt til at tjene. Det giver dig samtidig noget ro, når det bliver gjort konkret og overskueligt på den måde.

Du skal huske alle udgifter, så det gælder både:

  • mobilabonnement

  • husleje

  • mad

  • transport

  • biografture

  • streamingtjenester

  • m.m.

Saml ting til dit hjem i god tid

Det er ikke billigt at købe ting til et helt hjem. Du skal ud og købe alle de ting, som du overhovedet har brug for. Det er som regel mange flere, end du lige tror. Det er både dyrt og tidskrævende at få styr på.

Hvis du vil gøre det mere overskueligt for dig selv, skal du derfor begynde at købe alle dine ting i god tid. Hvis du allerede før, du skal flytte, begynder at købe alle dine ting, kan du sprede det mere ud, så det ikke bliver så dyrt på én gang.

Du kan også flere år i forvejen, ønske dig ting og sager til jul og på din fødselsdag. Det er en rigtig god måde at komme i gang på. Du kan ønske dig alt lige fra tallerkener til grillbestik.

Du har desuden brug for både møbler, støvsuger, blender, lamper, viskestykker, sæbedispenser m.m. Hvis du begynder at skrive en liste over alle de ting, du har brug for, så bliver listen rigtig lang. Til gengæld er det bare at starte fra en ende af og tage det lidt hen ad vejen.

Spar penge hvor du kan

Det er de færreste, der vælter i penge, når de flytter hjemmefra. Du lever måske af SU eller et studiejob. Derfor skal du også lære at spare, hvor du kan. Det kan blive en hel sport at spare penge i din hverdag.

Du kan spare penge ved f.eks. at tjekke alle dine forskellige abonnementer igennem. Du abonnerer garanteret til et eller andet, som du i virkeligheden ikke rigtig bruger. Selvom det som regel drejer sig om små beløber ad gangen, løber det hurtigt op.

Du kan desuden lære at lave mad ud fra, hvad der er på tilbud i dit lokale supermarked. Det er en nem måde at spare penge på.