Sådan får du større brug ud af din have

Hvis der er et sted, hvor det er behageligt at opholde sig, og hvor du kan komme helt ned i gear, så er det i din have. Det kræver dog, at den er indrettet til det. Det er nemlig ikke alle haver, der er lige behagelige at opholde sig i. Hvis ikke du på nuværende tidspunkt får den største brug ud af din have, kan du nemt gøre noget ved det.

Lav en hyggekrog i din have

Du har måske en terrasse, der fungerer godt til grillaftener med din familie osv., men har du et sted, hvor du kan sætte dig hen på en solskinsdag og slappe fuldstændig af? Du kan f.eks. udvælge et hjørne i din have, som skal fungere som en hyggekrog. Her kan du lave en lille terrasse af f.eks. belægningssten fra www.easy-stone.dk. Nu mangler du bare at finde nogle lækre havemøbler såsom et par liggestole f.eks. Du kan også vælge et sætte en hængekøje. Hvis du til sidst pynter med nogle store krukker med planter eller en lille hæk langs terrassen, så har du den perfekte hyggekrog.

Gør din have spiselig

Når du skal have større brug ud af din have, kan du også gøre det ved at gøre din have mere spiselig. Det er hyggeligt med en have, hvor du kan gå og spise lidt frugt og grønt direkte fra dine bede. Det gør også, at du kan gå ud om sommeren og plukke lidt grønt til din aftensmad. Du kan lave et krydderurtebed med diverse krydderurter, der fungerer godt til madlavning. Du kan også lave en køkkenhave, hvor du sår ærter, gulerødder, salat, løg, kartofler m.m. Ellers kan du plante frugttræer og bærbuske. Det kommer helt an på, hvad du bedst kan lide at spise, og hvad du har plads til i din have.