Udlej dit sommerhus på den rigtige måde

Skal du til at udleje dit sommerhus? Så gør du klogt i at læse med her. Der er nemlig nogle regler for sommerhusudlejning. Før du begynder at udleje dit sommerhus, skal du selvfølgelig have styr på alle reglerne, så du ikke lige pludselig ender i problemer.

Maks 43 ugers udlejning

En af reglerne for sommerhusudlejning er, at et sommerhus er ikke beregnet til helårsbeboelse. Derfor er der regler for, hvor meget det må udlejes. Du må maksimalt udleje sommerhuset i 43 uger om året. I sommerhalvåret er der ikke begrænsninger på, for det er jo netop om sommeren, at man skal være i sommerhus.

Om vinteren er der begrænsninger. I perioden fra d. 1. oktober til d. 31. marts må du kun udleje sommerhuset i 13 uger. Så sommerhuset skal altså være tomt af og til.

Du skal også huske selv at besøge sommerhuset. Hvis du ikke selv bruger sommerhuset, bliver din udlejning nemlig betragtet som erhvervsmæssig udlejning, og så skal du bruge en tilladelse fra erhvervsstyrelsen, og den kan godt være kompliceret at få fat i.

Der skal betales skat

Ligesom med alt den anden indtægt du har som dansker, skal du også betale skat af indtægterne ved sommerhusudlejning. Det vil typisk være dit udlejningsbureau, der står for det, hvis du udlejer gennem et bureau.

Selvom du betaler skat, er det faktisk ikke helt vildt meget skat, du skal betale. Der er nemlig fradrag på udlejning af sommerhuse. I 2020 er bundfradraget på 41.800, så det er alligevel en god sjat penge.

Intet loft på prisen

Du bestemmer selv, hvad det skal koste at leje dit sommerhus. Det er der som sådan ikke et loft over. Du bør dog huske at udbud og efterspørgsel typisk sætter prisen, så hvis du har et helt almindeligt sommerhus, skal du nok prissætte det ligesom de andre i området.