4 ting, du skal være opmærksom på, når du køber løbebukser

Er du ny i løbeverdenen? Eller er du en rutineret løber? Uanset hvor på skalaen du befinder dig, er træningstøj af høj kvalitet en af de absolut vigtigste ting at have styr på, inden løbeskoene snøres. Vi guider dig gennem fire punkter, som du bør have styr på, inden du køber dine næste løbebukser.

Pasform

Når man skal ud at løbe, er det helt essentielt, at pasformen på løbetøjet er ideelt. Det kan være en distraherende faktor, at dine løbebukser for eksempel er for store i livet og derfor falder ned, når du bevæger dig. De må på den anden side heller ikke være for stramme i livet eller langs benene, for det kan påvirke blodcirkulationen. Det er derfor en god idé at prøve løbebukserne, inden du køber dem, medmindre det er et mærke, du kender størrelserne på.

Komfort

Pasform og komfort hænger sammen, men ud over at bukserne skal sidde rigtigt, så skal stoffet være åndbart og behageligt at have på. Hvis løbebukserne har en syning, der kradser, eller de er for stramme om anklen, kan det være svært at fokusere på selve løbeturen. Hvis komforten ikke er i top, kan det fjerne dit mentale fokus fra åndedræt eller vejen. Dertil kommer, at hvis løbebukserne er ukomfortable, så ender de nok inderst i skabet, og du ender med at købe nogle andre.

Slidstærkt materiale og høj kvalitet

Uanset hvor meget du løber, er det vigtigt, at dit løbetøj er lavet af slidstærkt materiale, og at kvaliteten er i top. Sportstøj skal kunne holde til lidt af hvert, især når det gælder vask. Derudover skal stoffet være slidstærkt der, hvor dine kropsdele rammer hinanden. Det kan være mellem lårene eller ved knæene. Hvis der går hul på løbebukserne efter et par måneders brug, er kvaliteten ikke god nok.

Praktiske detaljer

Ud over de ovenstående krav til løbebukser er der en sidste ting, som faktisk er ret afgørende. Dine løbebukser skal have nogle praktiske detaljer, så du kan have dine ting med, når du løber. De fleste har en husnøgle, der skal være plads til, og som de ikke taber under løbeturen. Her kan en lille lomme bagpå, foran eller på siden være ideel.

Når du skal købe løbebukser, skal du finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Hvilke ting skal du for eksempel have en lomme til, og hvilken pasform synes du bedst om? Forhåbentlig er du blevet klogere på, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du skal købe dine næste løbebukser.