Hvordan bliver jeg klar til overlevelsesturen?

Vildmarken

Skal du afsted på en af de der overlevelsesture, som de fleste af os bliver inviteret på, på et tidspunkt i vores liv? Det kan være både udfordrende og grænseoverskridende, men det kan også være lærerigt. I denne artikel får du nogle bud på, hvordan du forbereder dig til sådan en tur.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have anskaffet dig det nødvendige udstyr. Måske vil du låne af andre, som du ved ligger inde med det. Måske vil du bare gerne have dit eget, så du også i fremtiden er godt forberedt. Det kan du eksempelvis finde hos outdoor udstyr, som er førende indenfor den slags udstyr. Her finder du alt det, du kan have brug for, hvis du eksempelvis skal ud og sove i naturen.

Det kan være, du skal bestille tallerkener eller andre nødvendige ting, som du får brug for. Det kan også være fodtøj eller beklædning, som passer til den slags anledninger.

Mental forberedelse

For nogle kan der også være rigtig meget mental forberedelse i at tage på overlevelsestur. Det er noget, hvor grænserne måske overskrides lidt. Og så kan det også være forbundet med, at man kommer langt ud af sin comfortzone. Det er både sundt og lærerigt, men det kan også kræve noget forberedelse.

Når du mentalt skal forberede dig på sådan en tur, skal du forsøge at glæde dig. Måske er du spændt, og du ved ikke, hvad der venter. Det gør måske ikke så meget, hvis du alligevel glæder dig til at komme afsted. De fleste af den slags ture har nogle udfordringer, men de er også rigtig hyggelige.

Skal du alene afsted, fordi du har brug for at prøve dig selv af, kræver det måske lidt mere. Her skal du forberede dig på de situationer, hvor du ikke har en hjælper. Du skal mentalt være klar på, at du skal klare nogle udfordringer selv. Og det kan du sikkert også godt, når du står i det.

Tag det som en sejr

Når man kommer igennem sådan en tur, kan det føles, som om man skal sove i en hel uge. Man kan være fysisk udmattet, men også mentalt træt efter en masse nye indtryk. Har du udfordret dig selv og kommet i mål med det, så tag det som en personlig sejr. Det er supersejt at have overgået sig selv og sine grænser. Det giver masser af selvtillid og måske mod på mere fremover.