GUIDE: Vælg den rigtige børnecykel

Børn vokser ud af tøj og sko hurtigere, end hvad der føles som et hjerteslag. Men de vokser altså også ud af børnestolen på din cykels bagagebærer. En ny børnecykel er et must!

#: Find den rigtige størrelse

Der findes et hav af forskellige størrelser til børnecykler. De størrelser bliver opgjort i tommer. Det nemmeste er at lade dit barn prøve nogle forskellige. Det er vigtigt, at I finder den helt rigtige størrelse, hvor barnet kan nå jorden med begge før, mens han/hun sidder på sadlen.

#: Lad dit barn personliggøre den

Der er formentlig sjældent noget sejere for dit barn end at få medbestemmelse. Så lad dit barn personliggøre sin cykel, så den kan blive ekstra fin.

Det kan for eksempel være en smart cykelkurv eller lås i en fancy farve – måske dit barns yndlingsfarve.

Dit barn kan også dekorere sin nye cykel med klistermærker med motiver af den sejeste superhelt eller disney-prinsesse.

Lad også dit barn vælge en cykelhjelm ud. Ved at dit barn synes, at hjelmen er den sejeste i hele verden, kommer der formentlig heller ingen brok over, at den skal på inden cykelturen. Det bliver nok ikke engang en diskussion, for den vil ryge på helt af sig selv.

#: Lad den gå videre

Når dit barn en skønne dag er vokset fra sin cykel, er den helt sikkert ikke slidt i bund. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje, hvordan du kan lade den få et nyt liv. Det findes der forskellige løsninger på.

Har du et yngre barn, kan cyklen gå i arv til lillesøster eller lillebror – hvis ikke har dit barn måske har en yngre kusine eller fætter. Du kan også sælge den videre på for det første internettet – her er DBA eller Marketplace på Facebook gode muligheder. Du kan også tage den med på et marked søndag formiddag.