Har du overvejet at tage på efterskole?

Hvis du har muligheden for at tage på efterskole, er det klart værd at overveje det. Sådan et år kan nemlig bringe mange gode ting med sig. Du kan blive klogere på dig selv og andre, og ikke mindst få en masse fede oplevelser. Men hvad kan du ellers få ud af sådan et år?

Få en masse fede bekendtskaber

Når du går på efterskole, bor du på skolen med alle de andre elever. Det vil også sige, at du og de andre kommer rigtig hurtigt tæt på hinanden. Du vil opleve, at du hurtigt får dannet nye venskaber. Der er flere, der mener, at det er på en efterskole, der bliver skabt livslange venskaber. Det kan skyldes, at man kommer så hurtigt tæt på hinanden og er tvunget til at bo med hinanden.

Lær at stå på egne ben

På en efterskole har du naturligvis ikke dine forældre i nærheden til at lave mad og gøre rent, men du har dem heller ikke tæt på til lige at kunne snakke med. Selvfølgelig kan du altid ringe hjem, men når du tager på efterskole, vil du automatisk lære at blive mere selvstændig, og du lærer at give lidt slip på dine forældre. Den selvstændighed er noget, som du kan bruge lang tid frem i livet.

Dyrk dine interesser i høj grad

Når du har nogle interesser, går du normalt i skole og passer dine interesserer efter skole. Når du går på efterskole, kan du kombinere de to ting, så dine interesserer pludselig bliver en del af skolen. Hvis du f.eks. går til en bestemt sport, kan du vælge en idrætsefterskole, der har den sport. Det kan f.eks. være hos vgie. Det fede ved efterskole er også, at der så er mange mennesker samlet, som har nogenlunde de samme fritidsinteresserer.