Hjælp dit barn med idrætslysten via hjemmets faciliteter

For børn har det en kæmpe betydning, at hverdagen indeholder masser af aktivitet og motion, fordi det at være i form udgør en stor del af at have et sundt helbred. Der holdes løbende øje med dit barns sundhed, bl.a. ved sundhedsplejerskebesøg, men du har som forælder også selv et ansvar for at støtte dem.

En have med plads til aktivitet

Du kan hjælpe din søn eller datter med at være aktiv derhjemme. Det kan bl.a. gøres ved at omdanne haven til et indbydende areal med mange muligheder for at dyrke motion. Du kan for eksempel opsætte en trampolin, et gyngestativ eller noget lignende. Det kan også være, at dit barn er meget interesseret i gymnastik. Er det tilfældet, kan du evt. køb en air-track, som kan stilles på plænen om sommeren og blive brugt mange år fremover.

Idræt skal også være en del af skoleundervisningen, fordi det netop er en høj prioritet i samfundet at sørge for en sund ungdom. Du kan på Svendborg Netavis finde en artikel, der handler om, hvad der lige nu gøres for at forbedre idrætsundervisningen på de yngste klassetrin. Du kan også læse en masse andre artikler på Svendborg Netavis.

Legeredskaber, der inviterer til fysisk aktivitet

Masser af legeredskaber er udviklet med intentioner om at få børnenes aktivitetsniveau til at stige. Der findes legetøj, hvor man skal klatre over redskaberne, og der findes også spil som fx Twister, der udfordrer kroppen på flere måder – de kan både være underholdende for familiens voksne og børn at deltage i.

Vær et godt forbillede

Som forælder har du et vist ansvar for at være et forbillede for dit barn i forbindelse med idræt. Sørg for, at du både lærer dit barn, at det er okay at slappe af på sofaen og fedt at få pulsen op og dyrke motion.