3 tips til at komme i gang med at være glutenfri

Vil du gerne i gang med at spise glutenfrit? Så kan det føles uoverskueligt i starten. Der er flere ting, som du skal holde styr på, og du skal finde ud af, hvad du kan spise, og hvad du ikke kan spise. Her finder du flere tips, der kan hjælpe dig i gang med din glutenfri livsstil.

Køb glutenfri produkter

Det kan føles meget overvældende at gå i gang med at leve glutenfrit. I starten kan du vælge at skifte dine produkter ud med glutenfri produkter. Det kan eksempelvis være, at du skifter fra helt almindelig pasta til linsepasta. Eller du kan udskifte almindeligt brød med glutenfrit brød. Leder du efter glutenfrit brød, kan du eventuelt tage et kig hos en glutenfri bager.

Søg efter inspiration til opskrifter på nettet

Derudover kan du finde et hav af spændende opskrifter på nettet med madvarer, der ikke indeholder gluten. Du kan eksempelvis give dig i kast med at bage dit eget brød, eller måske vil du gerne lave glutenfri pølsehorn til hele familien? Der findes opskrifter på nærmest alt, så nettet er en rigtig god kilde til inspiration. Herved kan du finde på måltider, som du kan nyde med hele din familie.

Læs altid ingredienslisten

Hvis du gerne vil leve glutenfrit af den ene eller den anden årsag, så bør du altid læse fødevarers ingrediensliste. Der kan nemlig være gluten i fødevarer, som du slet ikke troede. Du kan blandt andet ofte finde gluten i alt lige fra supper til krydderier og så videre.