Pilates: Dit eneste udstyr er din motivation

Kunne du tænke dig at begynde med at dyrke pilates, men er du nervøs for at starte? Når vi begynder på noget nyt, følger der ofte nerver med. Men nerverne skal ikke stoppe os fra at prøve noget nyt. Det gode ved pilates er at det passer til alle niveauer – fra nybegyndere til trænede. Pilates passer til folk i alle aldre og fitnessniveauer. Ved at ændre øvelserne en smule, kan du justere træningen så den passer til dig. Der er en lang række fordele ved pilates – her vil vi gennemgå nogle af dem.

Pilates hjælper både på kropsholdning, fleksibilitet og mobilitet. Det har også en positiv effekt på core styrke og opbygger næsten alle dine muskelgrupper. Ligesom med yoga, kan du også få et bedre forhold til din krop med pilates.

Hvis du er helt grøn i forhold til pilates, kan du her få et par tips og tricks til at starte din træning. Først handler det om at være tålmodig. Øvelse gør mester. Ting der før virkede umulige, enten på grund af fleksibilitet eller styrke, kan du træne og mestre.

Ved pilates er det også vigtigt at du lytter til din krop. Hvis en øvelse virker for intens, kan du prøve en anden, der anvender de samme muskelgrupper eller du kan prøve med en nemmere version af samme øvelse. Du kan for eksempel lave planken på knæene i stedet for fødderne. Hvad end der passer til dig er den mest effektive træning.

Husk at sætte tid af til din træning. Samtidig med at du får en god træning ud af pilates, handler det også om at slappe af og mærke efter. Sørg for at sætte tid af, hvor du ikke bliver forstyrret eller behøver at skynde dig. Pilates er en investering i dig og dit helbred, så det er okay at sætte alt på pause for en tid imens du træner. Når du starter med pilates er det en god idé at træne cirka 3 gange om ugen. Det afhænger af dit skema og din hverdag. Den bedste træning er den du kan få til at passe ind i din hverdag og opbygge en rutine.

Det gode ved pilates er også at du ikke behøver udstyr. Det er bare dig og din krop. Men står du og mangler det helt rigtige tøj. På fusion.dk kan du finde tøj til din træning.