Brug naturen til at komme helt ned i gear

Naturen er et fantastik sted at finde ro fra hverdagens rutiner og gøremål. Om det er at sidde og se ud over havet med en kop kaffe i hånden eller at gå en lang tur gennem skoven, så kan naturen på mange måder bruges til at koble af og afstresse både hovedet og kroppen.

Naturen kan være lige så rolig, som den kan være larmende og velbesøgt. Hvis du ønsker at bruge naturoplevelser til at finde ro og stilhed, er det en god ide at finde et uforstyrret område, hvor du kan sidde i fred.

En anden god ide er at finde et naturområde, der kan tilbyde dig afvekslende naturoplevelser. I naturområdet Rebild Bakker i Nordjylland kan du eksempelvis både finde skov, hedelandskab, søer og moser. På en tur til St. Økssø, som er midt inde i naturområdet, kan du eksempelvis både nyde udsigten over søen og bagefter gå en tur i skoven eller omkring moseområdet.

Hvis du er taget ud til et afvekslende område som eksempelvis omkring St. Økssø, kan du bruge naturen på en meditativ måde. Find et roligt sted langs søens bred, sluk mobiltelefonen og slå tankerne fra.

En god måde at bruge naturen til at få ro i hovedet er ved at lave lytteøvelser. Du kan starte med at lytte til alle de lyde, som du kan høre på én gang. Det kan være sivene i vandkanten der rasler og fuglene der synger. Flyt derefter din koncentration rundt på de enkelte lyde og skift mellem dem. Sådan en øvelse kræver fuld koncentration og får dig til at slippe alle dine almindelige tanker for en stund. Efterfølgende kan du finde et nyt sted og lave samme øvelse, og dermed bruge naturens egne lyde som meditation.