Husk at styrke dit selvværd hele livet

Selvværd er desværre ikke noget, mennesket er født med. Det er i barndommen, at dit selvværd bliver grundlagt, og derefter kan det svinge gennem hele dit liv. Går du rundt med et lavt selvværd, har det typisk en indflydelse på din livskvalitet. Du kan dog selv arbejde med dit selvværd.

Sådan kan du selv arbejde med dit selvværd

Der er flere ting, du selv kan arbejde med, hvis du har lavt selvværd. Du kan blandt andet arbejde med følgende:

Hvad tænker du om dig selv?

Du kan først og fremmest kigge på, hvad du tænker om dig selv. Derved kan du få øje på, om tankegangen arbejder for dig eller modarbejder dig, når det kommer til din måde at tænke på dig selv på. Føler du ikke, at du selv kan få styr på dette, kan du søge hjælp hos en psykolog.

Du må gerne sige fra

Det er også vigtigt, at du lærer at sige fra. Det må du nemlig gerne, når andre overskrider dine grænser. Har du eksempelvis en tendens til at sige ja til at se efter din venindes hund i din ferie, så du ikke selv kan komme ud at rejse? Så øv dig i at sige fra ved at sige, at du gerne passer din venindes hund, når det ikke er i din ferie. Det er vigtigt, at du giver dig selv lov til at sige fra i svære situationer.

Glemmer du at tage hensyn til dig selv?

Oplever du gang på gang, at du glemmer at tage hensyn til dig selv? Har du generelt svært ved at sige nej til andre? Er dette tilfældet, kan du øve dig i at sige ”nej” for at tage hensyn til dig selv.