4 gode metoder til ultimativ selvforkælelse

Den sidste tid har du arbejdet over evne. Listen af ubesvarede mails bliver længere og længere. Og ikke nok med det: Du kan nærmest fysisk mærke, hvordan dit hår bliver mere og mere gråt, i takt med at arbejdsbyrden stiger.

Søvn er i by i Rusland, og du dulmer den værste træthed med kopper med kaffe. Lyder det bekendt? Så er det på tide at trække stikket for en stund og gøre noget godt for dig selv.

1. Lav din egen ansigtsmaske

Det behøver heldigvis ikke være en dyr fornøjelse, bare fordi du vil skrue op for selvforkælelsen. Faktisk findes der ingredienser i dit køkken, der sagtens kan bruges til at lave produkter, der kan gøre dig godt.

Du kan eksempelvis lægge et par agurkeskiver på øjnene, der kan hjælpe med at dulme hævelser og rødme omkring øjenpartiet. Prøv desuden at blende havregryn, honning og avocado til en tyk blanding. Vupti. Så har du lavet en virkelig billig – og nem – ansigtsmaske, der giver din hud fugt og glød.

2. Forkæl dig selv med noget lækkert tøj

Nogen gange kan en luftning af dankortet være den ultimative form for selvforkælelse, for det er en skøn følelse at gøre noget for sig selv, såsom at købe en fin og farverige kjole, man har sukket over i en evighed. Der skal ikke meget til, før man føler sig som en million.

3. Tag et fodbad

Man skal ikke kimse af den behagelige og wellness-agtige følelse, som et fodbad efterlader. Og fødderne er ofte en overset del, når det kommer til plejerutiner. Og det på trods af, at de har den daglige tjans med at fragte os fra A til B.

Lav et dejligt varmt fodbad. Kom lidt olie i, så fødderne bliver rigtig dejlig bløde. Hvis du ikke har en olie til fødderne til rådighed, kan du igen ty til ingredienserne i dit køkken. For en ganske almindelig raps- eller olivenolie kan sagtens bruges i en snæver vending.

4. Kom ud i naturen

Det kan ikke understreges nok, hvor meget frisk luft og lidt vind i kinderne kan gøre ved den menneskelige sjæl. Tag ud i skoven. Lyt til fuglene. Mærk duften fra træerne, og føl vinden i dit hår. Snus ind og lad dig overgive til den kolde friske luft, der fylder dine lunger.

Prøv at smide skoene og gå rundt med bare tæer i græsset, så du virkelig får en fornemmelse af grounding. Vi lover, at efter en tur i naturen føles det, som om dine indre batterier bliver genopladet.