Derfor skal du begynde at fiske

Lystfiskere er blandt de mest rolige personer. Måske er rolige personer drevet mod fiskeri, men mere sandsynligt er det, at fiskeri fungerer som balsam for sjælen. Fiskeri giver nemlig en kærkommen mulighed for at komme helt ned i gear.

 

Når man står ved vandkanten og meditativt skiftevis kaster linen ud og trækker den ind igen, giver det hjernen ro til at lade tankerne vandre, og funderer over alt det, den ikke havde tid til at overveje i løbet af dagen.

 

Fiskere er ikke en universel type, og der findes mange skoler inden for lystfiskeri. Nogen sejler ud i både med en sonor for enden, så de kan se præcis, hvor fiskestimerne er henne, andre har ikke brug for andet fiskeudstyr, end deres fiskestang.

 

Giver et sus

Det skal ikke gå hen og lyde som om at fiskeri er noget, der får folk til at falde i søvn. Fiskeri er forbundet med et stort adrenalinsus, når først en fisk bider på.

 

Først mærker man et ryk i stangen og tænker ”har jeg ramt bunden?”, så giver den et større ryk, her er du ikke i tvivl, nu begynder kampen.

 

Fisken kæmper sig væk fra dig, men sin overraskende store styrke, mens du skiftevis trækker stangen tilbage og hiver linen ind. En kamp kan både være overstået hurtigt, eller tage så lang tid, at kroppen kramper og beder dig om nåde. Men du slipper ikke. Ikke før du har fisken i din hånd.

 

Kampen afsluttes med, at du trækker det sprællende dyr ind til dig, og giver den et ordentligt slag i hovedet for at aflive den. Mens den ligger og puster ud, kan du gøre det samme og se med åben mund på det trofæ, du har hivet hjem.

 

Tilbage er der at spise fisken