Ren afslapning og mindfulness med strikning

Strikning er for alvor blevet populært de seneste år, især blandt den yngre generation under 35 år. Hvor målgruppen førhen var 50+, ser man i dag flere og flere unge hive strikketøjet op af tasken. Strikning regnes ikke længere for at være en hobby for ældre damer. I dag er der flere og flere unge, som interesserer sig for strikning, og bruger mange timer på aktiviteten. Der er flere grunde til denne udvikling.

Strikning afhjælper stress, angst og demens

Mange af de ting vi foretager os til dagligt, indebærer at sidde foran en skærm. Det gælder både i forhold til arbejde og studie, men også når vi skal underholdes. Vi ser film, shopper, hører musik, m.m. online. Derfor er det vigtigt at have interesser, der ikke involverer en skærm. Man praktiserer mindfulness, når man strikker, og er i nuet. Det vil sige, at man slapper af.

At sidde i sofaen med ens strikkeprojekt, en varm kop kaffe eller the og ens yndlingsmusik i højtalerne er en god måde at koble af på, og mange oplever en afstressende og afslappende effekt ved strikning. Man koncentrerer sig om det projekt, man har i hænderne. Der er også tegn på, at man kan håndtere angst samt formindske risikoen for demens ved at strikke.

Udover de sundhedsmæssige fordele, er der også en anden grund til striknings stigende popularitet. I dag er der en tendens til, at vi skal gøre alting selv. Derfor er det fordel at man selv kan lave ens tøj. Der er et bæredygtigt element. Desuden kan man med få penge fremstille strik i god kvalitet. Man kan f.eks. bruge alpacagarn, som er et luksuriøst kvalitetsgarn, der kan bruges til mange forskellige formål. Hvis du gerne vil have alpacagarn til en god pris kan du tage et kig her.