
Hvordan fungerer lønsikring sammen med skat? Og kan du trække det af i dit fradrag. Vi finder ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal forstå din lønsikring. Lad os gå i gang.
Lønsikring er som sagt en form for forsikring, der dækker en stor del af din løn, hvis du bliver arbejdsløs. Det betyder, at du ikke skal være bange for at komme ud af job. Men skal du være bange for, om du skal betale skat af din lønsikring? Vi kigger nærmere på fradrag og skat herunder.
Skal du betale skat af din lønsikring?
Du skal ikke betale skat af din lønsikring, men du kan trække det fra i skat. Beløbet bliver automatisk indberettet til skat af din a-kasse eller forsikringsselskab, som du har skrevet din lønsikring hos. Du skal altså ikke selv gøre noget.
Hvad med fradrag på lønsikring?
Skatteværdien er ikke fast, men kan ændre sig. Du har typisk et fradrag på 27-30%. Dette fradrag kaldes for skatteværdien og er en beregning mellem skattemyndighederne og forsikringsselskaberne. Du skal især være opmærksom på, at skatteværdien ikke giver fradrag for hele din indbetaling. Du skal derfor ikke regne med at få hele din indbetaling igen. Desuden kan skatteværdien ændre sig fra år til år. Det sker fordi skattereglerne løbende bliver ændret.
3 forhold du skal være opmærksom på.
Din lønsikring dækker dig kun lige så meget, som du er villig til at betale for den. Det betyder, at lønsikring på sygedage ikke dækker dig, hvis du skal være helt hjemme med sygdom – med mindre du har det med i din privat tegnede lønsikring
Desuden er der forskel på skatteværdien for din lønsikring, alt efter hvor mange timer om ugen du arbejder. Hvis du fx arbejder 20 timer om ugen, skal skattemyndighederne have en skriftlig bekræftelse på, at din lønsikring skal gælde for de 20 timer – ellers er skatteværdien ikke max.
Kun hovedlønnen indgår i beregningerne for skatteværdien af din lønsikring. Overtidsgodtgørelse, feriepenge og pension indgår ikke i skatteværdien.
Få styr på skat og fradrag med lønsikring
Det er ikke så kompliceret at forstå skat og fradrag, når du har lønsikring. Det er dog vigtigt, at du er bevidst om de forskellige forhold, så du ikke får en skatteregning, der trækker mere ud af din lønsikring, end du havde regnet med.
Kontakt Skat med konkrete spørgsmål
Husk på, at skattereglerne kan ændre sig, og derfor anbefaler vi altid, at du holder dig opdateret på skat.dk eller tjekker med skattemyndighederne.
Sådan fungerer lønsikring sammen med skat – vi håber, at dette blogindlæg har kunnet give dig et overblik i forhold til lønsikring.