Derfor skal du begynde at træne derhjemme

En del danskere har allerede valgt at opsige medlemskabet hos det lokale fitnesscenter for i stedet at træne derhjemme. Grundet pandemien, som i skrivende stund raser i hele verden, giver det god mening sundhedsmæssigt, at man ikke bevæger sig uden for sin bolig for at svede i et fitnesscenter sammen med et par hundrede andre motionister.

Det er dog ikke kun for at mindske smitterisikoen, at du bør overveje at træne derhjemme. I det følgende vil give dig et par gode argumenter for, hvorfor du bør overveje hjemmetræning.

Det giver mening økonomisk

Det kan måske virke en smule overvældende økonomisk, at man skal til at spendere flere tusinder på udstyr til træningsrummet, men modsat medlemskabet hos fitnesskæden, er der her tale om en engangsydelse. Engangsydelsen er høj, det erkender vi gerne, men hvis du begynder at regne på udgiften ved medlemskabet, går der ikke længe, før det er en økonomisk fordel selv at investere i træningsudstyret.

Det voksende marked for træningsudstyr til private gør, at priserne nærmer sig et acceptabelt niveau, hvor de fleste kan være med. Mange har med sikkerhed en forestil om, at det er afsindigt dyrt at købe træningsudstyr, men hvis du blot du ikke går efter de mest populære brands og kan leve med, at kvaliteten ikke helt er på niveau med den, som du kender fra fitnesscentret, kan du få overraskende meget udstyr for dine penge.

Du har tilmed mulighed for at få en del af dine penge igen, hvis du beslutter dig for at sælge ud af dit indkøbte træningsudstyr – markedet for brugt træningsudstyr er nemlig ganske stort.

Det er nemmere at klemme træningen ind i en travl hverdag

Hvis du har travlt i din hverdag, kan det være en udfordring at finde tid til træningen. Der er måske børn, som skal hentes, aftensmad som skal laves og et parforhold som skal passes – der er nok at se til.

Træner du derhjemme, kan du lettere klemme 15 minutters intens træning ind i programmet, fordi du ikke først skal pakke tasken og køre afsted mod centret, inden du kan komme i gang med at træne. Alene transporten til og fra fitnesscentret kan gøre, at der simpelthen ikke er tid til at træne i hverdagens travlhed.

Når du ikke længere skal ud af døren for at træne, er det ofte lettere at finde motivation til at træne, ligesom det er sværere at komme med dårlige undskyldninger for at droppe træningen.