Har du brug for at snakke med en professionelt?

Det kan ske for os alle, at vi kommer ind i en dårlig periode af vores liv og har brug for at snakke med nogle professionelt. Det er der absolut intet i vejen ved, og du bør ikke føle dig pinligt berørt over det. Heldigvis er det efterhånden også blevet så normalt at gå til psykolog, at de fleste ikke engang vil løft et øjenbryn når de hører, at det er noget du benytter dig af.

Her finder du en række gode råd til hvordan du kommer godt i gang med at gå til terapi.

Snak med din læge først

Det er først og fremmest en god ide at tage en snak med din læge omkring dine problemer, hvis du føler dig tryg ved dette. Din læge er den kontaktperson du altid bør række ud til først, hvis du oplever nogle helbredsproblemer. Og det inkluderer det mentale helbred.

Din læge vil ofte også kunne informere dig meget bedre om, hvilke muligheder du har når det kommer til terapi og lignende. Han kender trods alt området bedst og har formentlig allerede nogle bestemte psykologer, som han sender sine patienter til, fordi de har et godt ry. Det er derfor et meget sikkert valg at tage til din læge og snakke om det der er svært for tiden.

Din læge kan eventuelt også fortælle dig, hvorvidt du har krav på nogle forskellige tilskud fra staten til terapi. Der er kommet meget fokus på det mentale helbred på politisk side også her på det sidste. Og dermed kan det være, at du er heldig nok til at få tilskud til terapi. Det er trods alt dyrt at tage til terapi, så det kan være meget rart at få lidt ekstra hjælp.

Hvilken type terapi er god for dig?

Det er også en god ide at overveje, hvorvidt der er en bestemt terapiform, som er bedst for dig. Dette er også noget, som du eventuelt kan drøfte med din læge.

Måske mener din læge, at lige metakognitiv psykologi er det bedste for dig? Så kan du tage et kig på Mindcpg.dk om denne mulighed. Men det er også mange andre terapiformer, som man kan benytte sig af, hvis det ikke lige er denne der passer.

Det er ikke nødvendigt at du ved præcis hvilke terapiform der er bedst, før du tager afsted. Du kan også bare kontakte en vilkårlig psykolog og komme i gang med det samme.