Hold dig motiveret og få aktivitetsniveauet op med et smartwatch

Det kan være svært at få indarbejdet nok motion i løbet af ugen, når man også har andre opgaver såsom at hente og bringe børnene, gå til forældresamtaler, arbejde på et stillesiddende job osv. Hverdagen kan være hektisk og det kan være svært at få tid til motion, hvor man f.eks. går længere ture. Når ens hverdag er indrettet sådan, at det er svært at få tid til egentligt motion kan et smartwatch være med til at hjælpe. Urene er ofte smarte, fordi de registrerer ens skridt i løbet af hele dagen. Derfor bliver man ofte mindet om, at man f.eks. skal tage sig lidt mere sammen i løbet af aftenen. Køb et smartwatch allerede i dag.

Skjult motion i løbet af dagen, holder aktiviteten i gang

På de dage, hvor det ikke er muligt at gå en lang tur eller tage i motionscenter, kan det være en rigtigt god idé at indarbejde motion i løbet af dagen. På den måde kan man holde ens aktivitetsniveau oppe. Nogle af de smartwatches, der findes, kommer med en notifikation, når det er ved at være tid til, at man skal holde sig aktiv igen. Urene i sig selv kan derfor være med til at motivere til mere aktivitet. Man kan også aktivt gøre noget for at øge aktiviteten. F.eks. kan man parkere længere væk, når man skal ud at handle, så man får nogle skridt til butikken fra bilen. Man kan også tage det toilet på arbejde, der er længst væk, hente en kop kaffe ad gangen i stedet for en hel kande, hente printet papir i printeren osv. På den måde får man flere skridt, og man holder systemet i gang. Det kan også være en smart idé at tage en walk-and-talk kaffe med kollegerne i kaffepausen, hvis arbejdet tillader det. Eller holde frokostpausen lidt kortere tid, for så lige at nå at gå en lille tur, inden man starter med at arbejde igen. Når man er derhjemme og skal gøre rent, kan man også tænke motion ind i den sammenhæng. Man kan f.eks. lave en lille konkurrence med sig selv om at gøre rent hurtigere og mere effektivt, så man får pulsen lidt op imens. En god idé, er at tage noget godt musik i ørene, som holder tempoet oppe.

Læg mærke til din smartwatch – den giver dig et hint om, hvor aktiv du har været

Når man dyrker motion i det små i løbet af dagen, kan det være svært at holde styr på, fordi man ofte glemmer det undervejs. Hvis man jævnligt holder øje med sit smartwatch, kan man få et overblik over, om man er på rette vej i forhold til aktivitetsniveauet. Hvis man opdager ved frokostpausen, at man ikke har været så aktiv i løbet af formiddagen, må man lidt mere i gang hen mod eftermiddagen. Uret kan hjælpe dig med at holde overblik over den skjulte motion, så du motionerer hver dag uanset hvor hektisk din hverdag er.