Hvorfor skal du benytte dig af navnemærker?

Navnemærker er uundværlige i børnefamilier. Kender du ikke allerede navnemærker kan du kun blive glad for at lære dem at kende. Navnemærker bliver især brugt på børnenes tøj, legetøj, madkasser, drikkedunke, tasker, løbehjul og hjelme.

Der er flere grunde til at sætte navnemærker på sine ejendele. Først og fremmest bliver navnemærker brugt for at børnenes ting ikke bliver forbyttet, når barnet er i institution og i skole. Mange børn har overtøj, tøj og udstyr, der enten er akkurat magen til noget de andre børn har eller også ligner det meget. Uden navn i tøjet er det bøvlet for pædagogerne at holde styr på hvem de forskellige ejendele tilhører. I løbet af en dag i institutionen er der mange situationer, hvor barnet skal have tøj af og på, både i forbindelse med bleskift, toiletbesøg, når barnet skal sove eller på legepladsen. Når madkassen skal frem er det også bare nemmere med navn, når der står 5 ens i køleskabet. Navn på tøj og ting er derfor helt essentielt for at hjælpe pædagogerne med nemt at kunne kende tøjet fra hinanden. Derudover vælger mange at sætte telefonnummer på navnemærket, i det tilfælde at familien glemmer tøj eller ting, når de er ude.

Hvilke navnemærker skal jeg vælge?

Der er forskellige typer af navnemærker på markedet. Skal det være så simpelt som muligt at sætte navn i dine børns tøj, skal du vælge navnemærker, du kan klistre i tøjet.

Navnemærker til at klistre ind i tøjet fungerer akkurat som et klistermærke, men er udviklet specielt til tøj. Navnemærkerne er bløde og rare, selvom de kommer i kontakt med dit barns hud og kradser ikke. Navnemærker til tøj kan sagtens komme i vaskemaskinen.

Vælg altid navnemærker, der er godkendt til kontakt med hud.

Du kan også få navnemærker til at stryge på eller traditionelle navnebånd, som du skal sy fast i tøjet.

Hvordan ser navnemærker ud?

Mange navnemærker er hvide med sort tekst, men det synes mange forældre er kedeligt. De sort/hvide navnemærker ligner ofte hinanden på afstand, så man skal helt tæt på, for at kende navnemærket. Vælger du derimod et sted, hvor du kan designe dine navnemærker i farver og med figurer er det meget nemt at kende dit barns navnemærke. Selv små børn kan lære deres egne navnemærker at kende, hvis de har en figur eller unik farve.

 

Design dine egne navnemærker, så de er nemme at kende for både dig og dit barn.