Træf klimabevidste valg

Klimaet er et omtalt emne, som bliver diskuteret på kryds og tværs. Der er mange ting man kan gøre for at skåne miljøet og klimaet, men ikke alle er lige opdateret på hvad man som privatperson kan gøre. Læs med og opdag nye klimabevidste løsninger til din hverdag.

Klimahuse og bygninger?

Står du og skal bygge nyt hus, eller har en drøm om at flytte ind i et hus, som er lavet med kvalitet og fokus på klima. Så kan Klimahuse være vejen frem for dig. Hos Klimahuse.dk bygger de lavenergi huse, som er selvforsynende med energi. De sikre dig, at du får en bolig med de nyeste klima- og energiløsninger, som både giver dig og klimaet fordele. Teamet bag, bygger både til private og erhverv, så der er ingen dårlige undskyldninger for ikke at vælge et klimahus. 

Op på cyklen

Du hørte rigtigt, ja. Op på cyklen frem for at tage bilen eller andet køretøj, som udleder en masse CO2. Hvis du har langt fra og til arbejde, eller andre hverdags strabadser, så kan du investere i en elcykel, som kan få dig fra A til B på ingen tid. Det er rent faktisk en fordel, da du vil få mere luft og energi, ved at tage cyklen frem for bilen, som altid vil være den nemme løsning. Derudover kan du oveni få mere motion ind i din hverdag, hvis du ønsker at få rørt dig mere i dagligdagen. 

Spis mindre kød – og mere grønt.

Det kan være svært, at skille sig af med kød generelt, hvis man er vant til at få kød hver eneste dag og er opvokset med det. Men der findes mange lækre retter uden kød, så det handler om at være kreativ og finde lækre alternativer til kød. Du kan blandt andet indføre en eller to dage i ugen, hvor du ikke spiser kød, så du kan komme ind i en god rytme. Det tager tid at ændre kostvaner, ligesom det tager tid at lære nye ting. En ting af gangen og i milde skridt, så vil en kødfri dag om ugen gøre underværker, hvis du ønsker at skåne miljøet og klimaet. 

Der er utallige ting, som man kan gøre, for at bidrage positivt til klimaet. Det handler om at tage action i det, og så gøre noget ved det. Små skridt er bedre end ingen skridt.