Lav lister til hverdagen

Det er svært at komme udenom, at flertallet af os har stået i en situation, hvor vi havde glemt noget meget eller mindre vigtigt, fordi vi kom af sted i travlhed. Det er for eksempel ved købmanden, når man har glemt sin indkøbsliste eller aldrig fik skrevet den.

Forbered dine indkøb

Det kan være, at du længe har tænkt, at det ville være smart at begynde på at skrive indkøbsliste, men du synes altid, de bliver for uoverskuelige. Måske ender du med at rende fra den ene ende til den anden i supermarkedet, fordi du bare i en fart nedskrev de nødvendige ting. På www.madling.dk finder du bl.a. en indkøbslisteskabelon. Den er ganske gratis. Med en skabelon vil du ikke selv skulle bruge tid på at skrive andet end de enkelte varer ned. Indkøbslisten er kategoriseret, så du undgår konstant at pendulere frem og tilbage, fordi du glemmer noget i den første afdeling. Det vil formentlig nedsætte din følelse af indkøbsstress en smule.

Undgå den værste julestress

En anden skabelon, bloggen tilbyder, er en skabelon til julegaveindkøb. Til jul er der tusind ting at tænke på, så det sker sommetider, at man får svært ved at huske, hvilke gaver man havde planlagt at købe og til hvem. Listen har punkter, hvori du kan krydse af, hvad gaven består i, hvem den er til, om den er købt og modtaget, hvor meget den koster, og om du har fået pakket den ind. Når listen er fuldendt, vil du have det fulde overblik over dine julegaveindkøb. På den måde har du også en huskeliste over, hvad du har givet til de forskellige personer. Når de kommer til dig og siger tak for gaven, er der derfor mindre sandsynlighed for at have glemt, hvad de egentlig takker for, hvis ikke de selv siger præcis hvad.