Massage – professionelt og derhjemme

Når man er blevet anspændt i sine muskler, kan en dybdegående massage gavne. En massage kan både foregå hos en professionel massør men også derhjemme. Efter man har fået en massage, er det vigtigt, at man drikker en del vand efterfølgende. Det er vigtigt eftersom der efter en massage bliver frigivet en masse affaldsstoffer fra musklerne, som ledes ud af kroppen via urinvejene. Det anbefales at man drikker omkring en til halvanden liter vand efter en massage. Det er forskelligt, hvor ofte man bør få en massage, afhængig af grunden. Får man massage på grund af myoser, bør man få en massage hver anden uge, så massøren har mulighed for at gå helt i dybden med dem. 

Fordele ved massage

Massage kan afhjælpe med slemme muskelspændinger, som der oftest set i nakke og skulderen på grund af dårlig holdning eller manglende udstrækning. Det kan være med til at hjælpe på spændingshovedpine og trætte og ømme muskler. 

Regelmæssigt massage kan også have en positiv effekt på ens blodtryk og immunforsvar. Massagen kan sænke blodtrykket hos folk, der har forhøjet blodtryk, og kan også, på grund af massagen evne til at mindske niveauet af stresshormoner, forbedre ens immunforsvar. 

Foretag massage derhjemme med massage tilbehør

Synes man der er enten for dyrt eller for tidskrævende at få en professionel massage, kan man købe massage tilbehør så man kan udføre det derhjemme. Man kan blandt andet købe en rigtig massagebriks og en gelpose og meget mere. Massagetilbehør kan bruges af alle, og kan være en del af en massage mellem en selv, og en ven eller partner. Når man skal massere derhjemme, er der nogle ting man bør vide, før man går i gang, for at sikre at oplevelsen bliver så god som muligt. Man bør som udgangspunkt ikke trykke for hårdt, når man massere, da man kan risikere, at det blot gør ondt. I Stedet skal man holde sig til en blød massage. Samtidig bør man undgå diverse led såsom knæhaserne og albuerne, da det kan medføre mere skade end gavn. 

Massage og massage tilbehør til forskellige skader

Speciel massage kan også hjælpe på nogle former for arbejds- og muskelskader. Denne form for massage er især dybdegående, og kan være med til at øge ens generelle smidighed og blodgennemstrømning efterfølgende. Hvis skaden næsten lige er sket, kan massagen også hjælpe med at lindre de eventuelle smerter. 

Efter man har fået en skade er det vigtigt at behandle den efterfølgende med massage tilbehør. Det kan f.eks. være kinesiotape eller ankel- og knæbind, afhængig af, hvad skaden er.