Sådan får du pulsen ned og slapper af

afslapning

Hverdagen kan være både hård, stresset og alt for travl for et rigtig stort antal danskere, og det er et problem for folkesundheden.

Aldrig før har man fundet så mange tilfælde af psykiske sygdomme som angst og stress, og der er desværre en utvetydig forbindelse til det stressende præstationssamfund i dagens Danmark.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at man sørger for at prioritere sig selv og sit helbred – både fysisk og mentalt.

Her kommer et par forslag til, hvordan man på effektiv vis får pulsen ned og slapper ordentlig af.

Sofaens mange muligheder

Sofaen er et uhyre populært møbel, og det er på ingen måde tilfældigt, for den rummer et utal af afslapningsmuligheder.

Alle som én er de velegnede til at sænke pulsen og få slappet godt af, hvilket på den lange bane er en god investering.

Man kan læse en spændende krimi, se en verdenskendt filmklassiker i flimmerkassen eller bryde hjernen med en udfordrende sudoku.

Uanset præferencer bør der ikke herske nogen tvivl om, at sofaen er det perfekte udgangspunkt for at få pulsen ned på et sundt niveau.

Diamond painting

En anden brillant og ovenikøbet nyttig metode, der kan anvendes til at skrue ned for både puls og stressniveau, er at beskæftige sig med diamond painting.

Kort fortalt er det en kunstform, der er i hastig udbredelse og går ud på, at man klistrer små diamanter på et lærred og på den måde kreerer smukke motiver.

Udover, at man kan producere talrige smukke kunstværker til både sig selv og andre, er aktiviteten også ideel for et stresset sind, fordi man frit kan lade tanker såvel som kreativitet flyde.

Køb diamond painting hos Minddrops.dk og kickstart en sundere, mindre stressende livsstil – det er ikke tilfældigt, at det er blevet en populær hobby.

Udstrækning

En anden fornuftig måde, hvorpå man kan sikre sig en lavere puls og en bedre livskvalitet på den lange bane, er ved at indføre en daglig udstrækningsrutine.

Det er rigtig sundt for kroppen, hvis led, sener, knogler og muskler vil nyde godt af regelmæssig, grundig udstrækning, men de allerstørste fordele er mentale.

Man kan med fordel sætte lidt rolig musik i gang og ellers påbegynde udstrækningen af både over- og underkrop, hvilket på sigt vil være en sikker vinder, når det kommer til at slappe af i en travl dagligdag.