Sådan kan du øge dit mentale velvære

Selvom det er almindeligt at fokusere på at opnå den optimale fysiske sundhed, så er det faktisk lige så vigtigt at sørge for, at man har en god mental sundhed. Disse to ting, fysisk- og mental sundhed, er nemlig i samspil med hinanden med til at sikre vores generelle velbefindende. Mental sundhed er hertil grundlaget for et sundt liv, da det er det, der former, hvordan vi oplever alt fra daglige opgaver til fysiske lidelser. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan øge dit mentale velvære. 

Forøg din fysiske aktivitet

Motion kan være med til at booste dit helbred, både fysisk, men også psykisk, da fysisk sundhed, som sagt, spiller sammen med din mentale sundhed. At være aktiv er en helt naturlig booster for dit humør, der oveni kan påvirke alle aspekter af dit liv positivt. Det er i den forstand også op til dig selv, hvilken form for fysisk aktivitet, der passer til dig. Om det er lange gåture i naturen, løb, styrketræning eller noget helt fjerde betyder ikke noget – det vigtige er, at du er fysisk aktiv, og det er noget, som du kan lide at lave, så du er motiveret for at holde fast i det. Du kan også dyrke motion i fitness center, som for eksempel Mudo fitness, hvor du kan gøre det til en fælles aktivitet med enten familien, vennerne eller kæresten. På den måde kan i også holde hinanden op på, at i skal afsted.

Lav en mental sundhedsplan 

Når du har fået lavet en plan for, hvordan du kan øge din fysiske aktivitet, så er det også vigtigt, at du får lavet en plan for din mentale sundhed. I en mental sundhedsplan kan du kortlægge, hvilke handlinger, der kan bidrage til en sund tankegang. Det kan være tre daglige affirmationer, der sørger for, at du altid starter dagen ud med positive tanker. Det kan også være at skrive i en taknemmelighedsdagbog hver aften, så du kan minde dig selv om, alle de gode ting, der er sket i løbet af dagen. Hvis det har været en dårlig dag, så husk, at du altid kan finde tre gode ting ved den. Det kan være noget så småt som smagen af et stykke lækkert frugt til noget så stort som at opnå en specifik milepæl i dit liv. På den måde kan du måske også overraske dig selv over, hvor mange gode ting, der egentligt sker i dit liv over tid.