Tjek ud af hverdagens ræs med disse gode råd

I disse tider, hvor vi ofte befinder os i spændet mellem den digitale og den virkelige verden, oplever mange en stigende grad af manglende ro. Evnen til at koble og logge ud er nærmest ikke eksisterende.

Du kan måske genkende det? Det første, du gør om morgenen, er at tjekke alle dine SoMe platforme på din mobil, ligesom det sidste du gør, inden du går i seng, er at ligge med næsen i skærmen og blive badet i blåt lys.

På mange smartphones kan du tjekke dit skærmforbrug i løbet af dagen og få en indikation af, hvor de største online-forbrugssyndere ligger. Det er et godt værktøj, der kan fungere som et wake up-call til at skabe forandringer: Væk med mobilen og ud i virkeligheden.

Men hvordan skaber du bedst ro, når du befinder dig IRL?

Gå en tur

Et legeme i bevægelse er en af de bedste måder, hvorpå du kan stemple ud af hverdagens ræs og nedtone støjen i dit hoved. For det er, som om der sker en forvridning i tankesporet, når kroppen bevæger sig.

Gåture udmærker sig ved, at alle kan være med. Her er ingen krav til udstyr, form eller alder, og det kan foregå i lige præcis det tempo, du ønsker. Du kan gå alene og nyde naturen, gå en tur med din hund eller tage familien under armen og få en udflugt ud af det.

Håndarbejde

Man bliver aldrig for gammel til at lære noget nyt. Har du allerede en hobby, der kræver, du arbejder med hænderne? Hvis ikke, så bør du overveje at få en, for kreativitet og håndværk er en fantastisk kilde til at koble ud i hovedet og fokusere på én opgave.

Det behøver ikke koste det hvide ud af øjnene at have en hobby. Måske skal du lære at strikke eller hækle? Det er bestemt en hobby, hvor de flestes pengepung kan være med, og hvor omkostningerne til materialer er lave.

Vær sammen med et kæledyr

Kæledyr har en enestående virkning på os mennesker. Og samvær med et elsket kæledyr har den særlige evne, at det sænker stressniveauerne i vores hjerne. Samtidig er kæledyr jo en uudtømmelig kilde til kærlighed og morskab i hverdagen.

Det er da også næsten umuligt at have en dårlig dag, hvis man bliver mødt med kys og logrende hale i det øjeblik, man træder indenfor døren efter en lang arbejdsdag. Så er alle grå skyer som forsvundet.